Piet Kerkhof hoopt op nieuwe eigenaar

Piet Kerkhof is met meerdere partijen in gesprek over een overname van de kledingketen. Directeur Yvonne van Dormael van het winkelbedrijf realiseert zich dat het een lastige tijd is om investeerders te vinden.

"Men is enthousiast over de formule en ziet kansen, maar mensen zijn tegelijkertijd voorzichtig en durven op dit moment niet te investeren", aldus Van Dormael tegenover FashionUnited.nl.

De retailer kondigde maandag aan per 1 december te stoppen. Het ging al een tijd niet goed, erkent het winkelbedrijf met achttien vestigingen. De retailer kampte al jaren met teruglopende omzetten.

De kledingverkoper onderging onlangs nog een restyling onder leiding van de in oktober 2011 aangestelde directeur Yvonne van Dormael. Er ging een vernieuwde webshop de lucht en in Leiderdorp opende een 'Piet' met stijlvollere en hippere inrichting. Voorts werd dankzij een samenwerking met Perry Sport de productcategorie sport- en outdoorartikelen aan het assortiment toegevoegd.

De koerswijziging kwam te laat. "Een restyling heeft anderhalf jaar nodig om in te werken. Die tijd is korter geworden, omdat er minder geld binnenkwam", zegt Van Dormael tegenover FashionUnited.nl. "Misschien was dit niet gebeurd als de restyling eerder was gekomen, maar het heeft met meerdere factoren te maken. Het ging al veel jaren slecht."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!