Slechte performance schaadt online effectiviteit

Het gebruik van mobiele websites levert regelmatig problemen op en deze zijn niet zonder gevolgen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘What’s happening online’ van Ruigrok NetPanel onder 1053 ondervraagden.

Gebruikers van mobiel internet ervaren vooral problemen tijdens het surfen op hun telefoon (68 procent). Maar ook op de tablet functioneert het mobiele internet verre van optimaal, de helft ervaart problemen. Bij het gebruik van de telefoon is het grootste probleem het langzaam laden van websites (61 procent). Andere problemen zijn websites die niet aangepast zijn aan het bezoek met een telefoon (38 procent) en het niet werken van bepaalde onderdelen van websites (38 procent).

Bij het gebruik van websites op de tablet steekt er niet één irritatie met kop en schouders bovenuit. Niet werkende onderdelen (dertig procent), het niet aangepast zijn van websites aan de tablet (29 procent) en het langzaam laden van websites (28procent) zijn de grootste ergernissen.

Problemen met de website op telefoon en tablet hebben grote gevolgen voor bedrijven. Het sitebezoek daalt, circa een kwart zegt de website niet meer te bezoeken en er is zelfs een groep (14 procent) die aangeeft direct de website van de concurrent te bezoeken. Verder zorgt het slecht functioneren soms zelfs voor negatieve beeldvorming over het betreffende bedrijf of negatieve word of mouth.

Wat opvalt is dat mannen sneller geïrriteerd raken en overgaan tot één van bovengenoemde acties bij het slecht functioneren van websites op mobiele apparaten dan vrouwen. Zo geeft 45 procent van de mannen aan de site niet meer te bezoeken als deze niet goed functioneert, tegenover 32 procent van de vrouwen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!