Honderd banen weg bij Selexyz en De Slegte

ProCures schrapt honderd van de zevenhonderd arbeidsplaatsen bij de boekhandels Selexyz en De Slegte. De reden is de slechte financiële positie van de bedrijven. Leden van de vakbonden CNV en FNV hebben deze week met een kleine meerderheid ingestemd met een sober sociaal plan dat grootaandeelhouder ProCures aanbiedt.

Moederbedrijf ProCures was al eigenaar van De Slegte en nam dit jaar het onder curatele staande Selexyz over voor 3,5 miljoen euro. Beide ketens worden nu samengevoegd om forse kostenbesparing door te kunnen voeren. De Slegte heeft achttien boekwinkels in Nederland, Selexyz zestien. In de meeste van de veertien steden waar de twee formules allebei een vestiging hebben, zal De Slegte geïntegreerd worden in het pand van Selexyz. Daardoor is nu minder personeel nodig.

ProCures maakt 850.000 euro vrij voor een sociaal plan tot eind 2013, dat is bedoeld voor salariskosten en outplacement. Daarnaast is er 350.000 euro beschikbaar voor ontslagvergoeding, dat is gemiddeld 3500 euro per werknemer. CNV noemt het ‘een heel erg sober plan’. Maar erkent dat dit het maximaal haalbare is in tijden van grote onzekerheid.

Eerder: Samensmelting De Slegte en Selexyz begonnen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!