Nieuwe cao voor de Bijenkorf

Medewerkers van warenhuisketen de Bijenkorf hebben een nieuwe cao. Daarover zijn het winkelbedrijf en FNV Bondgenoten het eens geworden. De collectieve arbeidsovereenkomst geldt voor zo'n vierduizend medewerkers van de twaalf filialen.

Volgens de afspraken hebben parttime medewerkers meer zekerheid over wanneer ze moeten werken. Personeel met een contract tot en met 22 uur heeft voortaan recht op twee vaste vrije dagen. De roosters worden drie weken van tevoren bekendgemaakt. Werken op zondag gebeurt op basis van vrijwilligheid. Voorts krijgt bijscholing meer aandacht. De Bijenkorf heeft hiertoe een scholingsbudget beschikbaar gesteld, voor ervaringscertificaten. Werknemers kunnen dan makkelijk instromen bij een vervolgopleiding.

FNV stelt dat de verhoging van de reiskostenvergoeding en de introductie van een scholingsbudget, de geringe loonstijging van 1,5 procent verzacht. "Gezien de malaise in de detailhandel is dit het maximaal haalbare wat we kunnen afspreken," aldus FNV-bestuurder Niels Suijker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!