Leverancier bepaalt betaalmoment Dirk

Leveranciers van Detailresult kunnen binnenkort zelf bepalen wanneer zij worden betaald voor hun goederen. De supermarktgroep geeft leveranciers via het systeem Flinger een overzicht van alle openstaande facturen. Zo kunnen zij op elk moment kiezen welke factuur zij betaald willen hebben.

De maatregel van de supermarktketen staat lijnrecht tegenover de strengere eisen die veel andere supermarktketens aan leveranciers stellen. Zo wordt de betalingstermijn door veel supermarktketens opgerekt. Alleen supermarktketen PLUS ging Detailresult (DekaMarkt, Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros) voor bij deze stap.

Detailresult denkt dat deze manier van afhandeling voor zowel de leverancier en de retailer gunstig kan uitpakken. “De behoefte om werkkapitaal te verlagen is groot in de retail”, aldus Bart Oprel, cfo van Detailresult. “Als wij op verantwoorde wijze liquiditeitsposities van onze leveranciers en onszelf beter op elkaar kunnen afstemmen, dan doen wij dat graag. Wij zien onze leveranciers als strategische partners, die wij graag een extra kanaal voor werkkapitaal bieden. Tegelijkertijd kunnen wij met snellere betalingen risicoloos een interessanter rendement behalen dan bij banken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!