'Deeltijdvegetariër' rukt op in Vlaanderen

Het aantal Vlamigen dat ervoor kiest wekelijks een aantal keren geen vlees te eten neemt toe. Zes procent van de zuiderburen kiest daarvoor en de helft van de bevolking streeft ernaar. Dat stelt het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) op basis van eigen onderzoek.

In Belgisch Vlaanderen is twee tot drie procent van de bevolking vegetariër. In totaal eet 37 procent van de Vlamingen af en toe vleesvervangers. "Veel mensen kiezen er bewust voor om elke week een aantal keren geen vlees te eten", vertelt Tobias Leenaert van EVA. "De redenen zijn uiteenlopend. Gezondheid, nieuwe smaken ontdekken, milieubescherming en dierenwelzijn zijn de meest genoemde motieven zijn."

Supermarktketens spelen vaker in op de groeiende vraag naar vegetarische producten. Delhaize verhoogde zijn aanbod, naar eigen zeggen niet zozeer voor de vegetariërs, maar veeleer op vraag van klanten die evenwichtiger willen eten. De verhoging van het aanbod heeft ook te maken met de steeds grotere diversiteit aan vegetarische producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!