Primark gaat cd's verkopen

Fashionretailer Primark voegt cd's toe aan het assortiment van haar Britse winkels. De retailer heeft een overeenkomst gesloten met de Universal Music Group en mag daarom muziek van het label verkopen. Volgens het platenlabel gaat het dan vooral om grote namen als Jay-Z, lady Gaga en Rihanna.

Volgens Primark gaan mode en muziek heel goed samen. “Wij denken dat er veel vraag is vanuit consumenten, zeker nu veel muziekwinkels hun deuren sluiten. Wel gaat het in eerste instantie om een proef”, aldus de retailer in een reactie. In welke winkels Primark muziek gaat verkopen, is onduidelijk. Ook is nog niet bekend wanneer de cd’s in de winkels verschijnen.

Primark is niet de enige Britse fashionretailer die zich op muziek stort. Ook Urban Outfitters en Claire’s Accessoires verkopen een selectie cd’s in hun winkels. Ook in supermarkten zijn vaak rekken met cd's te vinden. Muziek wordt in het Verenigd Koninkrijk vaak gedownload. Toch zijn cd's en vinyl nog altijd goed voor 65,3 procent van de totale albumverkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!