OM nodigt overvallen winkeliers uit voor rechtszaak

In navolging van Breda en Amsterdam nodigt het Openbaar Ministerie in Den Haag ondernemers uit om te zien hoe overvallers terechtstaan in de rechtbank.

De winkeliers krijgen zo een beeld welk bewijsmateriaal er wordt verzameld. Die informatie kunnen zij gebruiken om hun winkel beter te beveiligen. Marianne Goet, woordvoerster van het OM in Den Haag: “Er wordt al veel aan preventie gedaan, maar wij willen op deze manier laten zien wat wij bij de opsporing en vervolging doen.”

Juwelier Robby Jiwalal is één van de vijftien winkeliers die in ging op de eerste uitnodigingen. Hij was slachtoffer van een overval, en begrijpt nu waarom de politie soms niemand kan oppakken. “Het is me duidelijk geworden dat de politie alles bij elkaar veegt totdat duidelijk is dat niemand anders het gedaan kan hebben. Afgeluisterde telefoongesprekken, vingerafdrukken, DNA en camerabeelden. Scherpe beelden en goede opnamekwaliteit zijn onmisbaar, maar ook de hoogte en de hoeken van de camera’s spelen een belangrijke bij de herkenning van de dader. Ik ga mijn beveiliging nu zeker aanpassen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!