24 uur per dag winkelen in De 9 Straatjes

De Amsterdamse 9 Straatjes wordt het eerste winkelgebied van Europa waar je elk moment van de dag kunt winkelen door af te rekenen met je mobiele telefoon. Paypal sloeg voor deze vorm van Window Shoppen 2.0 de handen ineen met 9straatjesonline.com en heeft een speciale app voor de iPhone gelanceerd.

Tijdens het bewandelen van de zogenoemde QRoute, een mobiele shopping route die je langs de etalages van dertig exclusieve winkels in De 9 Straatjes leidt, kunnen gewenste producten worden gescand en ook na sluitingstijd op de fashionsite worden gekocht. Vervolgens wordt de aankoop binnen een of twee werkdagen thuisbezorgd.

“Uit recent onderzoek blijkt dat jongeren meer waarde hechten aan hun smartphone dan aan hun portemonnee. Dat zien we ook terug in de toename van het aantal mobiele betalingen. Twee derde van de Nederlanders tot 35 jaar geeft aan al met hun tablet of mobiele telefoon te betalen of verwacht dat op korte termijn te gaan doen”, aldus Eelco van Wijk, algemeen directeur van PayPal Benelux.

Het project loopt in eerste instantie tot het eind van dit jaar. De intentie is om de offline-betaalmogelijkheden in winkels in de loop van volgend jaar uit te breiden. In Amerika hebben al verschillende grote retailers, waaronder Home Depot, PayPal’s offline betalingsmogelijkheden in hun winkels geïntegreerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!