Wal-Mart test same day delivery

Walmart wil concurrenten Amazon en eBay aftroeven door bestellingen nog op dezelfde dag te bezorgen. De retailer haalt de producten van een bestelling uit de dichtstbijzijnde Walmart-vestiging en laat deze door UPS thuisbezorgen. De same day delivery-mogelijkheid wordt in een aantal Amerikaanse steden getest en geldt alleen voor bestellingen die voor het middaguur zijn geplaatst.

Walmart heeft met vierduizend filialen duidelijk een streepje voor op Amazon, die niet vanuit fysieke winkels kan leveren. Verwacht werd dat Amazon binnenkort ook met same day deliviery zou starten, maar de Amerikaanse online gigant gaf aan nu nog ‘geen mogelijkheid te zien om same day delivery op grote schaal in te zetten’. Een andere concurrent, eBay, test momenteel de snelbezorgdienst eBay Now in San Francisco. De handelssite laat haar eigen koeriers pakjes ophalen bij vestigingen van aangesloten retailers, die binnen een uur bij klanten this worden geleverd.

Volgens onderzoeksbureau Forrester Research bleef de invloed van same day delivery tot nu toe beperkt. Barnes & Noble biedt de service al langer aan, maar zag haar online verkopen sindsdien niet buitensporig stijgen. Volgens Sucharita Mulpuru van het onderzoeksbureau gaan consumenten liever naar een winkel als zij echt iets nodig hebben. Zeker als deze winkel, net als bij Walmart, in de buurt zit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!