KPMG bang voor verkilling vestigingsklimaat

KPMG is er niet gerust over dat grote ondernemingen geheel of gedeeltelijk afscheid nemen van Nederland als vestigingsland. Het accountants- en advieskantoor noemt het ‘een realistisch scenario’, dat grote schade zou toebrengen aan de Nederlandse economie. Overname van één van de tien grootste in Nederland gevestigde ondernemingen leidt tot een verlies voor de economie van 0,8 miljard euro tot 2,1 miljard euro.

KPMG baseert zich op het eigen onderzoek ‘De concurrentiekracht van BV Nederland’. In dat rapport staat onder meer dat bijna de helft van de honderd grootste bedrijven van Nederland minstens één hoofdkantooronderdeel verwacht te verplaatsen in de komende vijf jaar. Bijna één op de zes concerns geeft aan plannen te hebben voor het verplaatsen van onderdelen. Bovendien lijkt het een trend dat Nederlandse bedrijven vaker worden overgenomen door buitenlandse ondernemingen.

De zakelijk dienstverlener roept daarom op tot een breed debat om het ‘verkillen’ van het vestigingsklimaat te voorkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!