Apothekersoproer bij afwachtend KNMP

Apothekers zijn woest op KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. Zij vinden dat de vereniging te weinig vuist maakt tegen zorgverzekeraars, die het leveren van goedkope medicijnen kunnen afdwingen. Apothekers vinden dat zij daardoor te weinig geld krijgen voor de service die zij verlenen aan patiënten.

Sinds dit jaar stelt de overheid niet meer de tarieven van apothekers vast, maar moeten zij en zorgverzekeraars onderling afspraken maken over de prijs van een geneesmiddel. In de praktijk blijkt dat zorgverzekeraars hun kans grepen en de tarieven verlaagden.

De apothekers ergeren zich vooral aan de afwachtende houding van KNMP. “Deze koers gaat op korte termijn ten koste van goede buurtzorg waar de Nederlandse patiënt recht op heeft”, zegt Henny Atta, oprichter van Stadsapotheken en eigenaar van een Amsterdamse apotheek in De Telegraaf. “Dat vergt crisismanagement. Geen club die afwacht.”

Sinds het zogenoemde preferentiebeleid is ingevoerd, waarbij zorgverzekeraars van een aantal geneesmiddelen alleen de goedkope variant vergoeden, verdienen apothekers al minder geld. Volgens een marktkenner in De Telegraaf boden de zorgverzekeraars al in 2008 aan om met de KNMP om de tafel te gaan zitten, maar weigerde de koepel toen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!