EBay betaalt amper belasting in Engeland

Het online veilingshuis eBay betaalt amper belasting in Groot-Brittannië. Dat heeft het concern zondag zelf toegegeven tegen de BBC.

De online marktplaats betaalde slechts 1,2 miljoen pond (1,5 miljoen euro) aan belastingen op een omzet van 800 miljoen pond en 181 miljoen pond winst. Bij een normaal tarief aan vennootschapsbelasting hoort het bedrijf 51 miljoen pond af te dragen aan de fiscus. EBay ontkent dat het iets verkeerd doet. ''Wij werken in Europa samen met belastingdiensten en houden ons volledig aan de regels.''

Het persbureau Reuters meldde eerder dat ook Starbucks verkeerde omzetcijfers aan de Britse fiscus heeft doorgegeven. De koffieketen zou 398 miljoen pond aan winst hebben weggesluisd om helemaal geen winstbelasting te betalen. Starbucks zegt, net als eBay, zich aan de Britse wet te houden. Maar leden van het Britse parlement wilden naar aanleiding van de berichtgeving dat de Britse belastingautoriteit een onderzoek instelt. Een vakbond riep zelfs op tot een boycot van Starbucks.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!