Coolblue wil Europa in

Expansie van Coolblue naar andere Europese landen is slechts een kwestie van tijd. Medeoprichter en ceo Pieter Zwart wil in elk land in Europa aanwezig zijn, nu de webwinkelgigant in 2012 naar verwachting meer dan 150 miljoen euro omzet draait in Nederland en België. 

Volgens Zwart komt het moment voor expansie ‘elke dag een stapje dichterbij.’ Het model om voor elke productgroep een aparte website te lanceren moet volgens Zwart ook werken in andere Europese landen.

Coolblue groeit constant sinds de oprichting dertien jaar geleden. “We groeien gemiddeld dertig procent per jaar”, vertelt Zwart aan NUzakelijk. Het bedrijf heeft momenteel 335 werknemers en is de organisatie achter meer dan tweehonderd webwinkels, waarvan Laptopshop.nl en PDAshop.nl het grootst zijn. Duizenden domeinnamen zijn geregistreerd in afwachting van hun mogelijke lancering.

Naast webwinkels heeft Coolblue ook een aantal fysieke verkooppunten. Momenteel staan er fysieke winkels van Coolblue in Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Antwerpen en Wilrijk. Er komt tevens een nieuwe winkel in Gent. Amsterdam en Utrecht staan nog op het wensenlijstje.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!