Winst Wessanen halveert

Wessanen heeft in het derde kwartaal van 2012 een 54,3 procent lagere nettowinst geboekt. De eigenaar van de Natuurwinkel en Gooodyfooods formules verdiende 3,7 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 8,1 miljoen was. Dat komt vooral door gedaalde volumes en gestegen grondstofprijzen.

De omzet groeide 1,4 procent naar 138,5 miljoen euro, maar het resultaat voor rente, belasting en bijzondere posten steeg ook tot 3,3 miljoen euro. Dat was één miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten voorspelden gemiddeld een kwartaalomzet van 174 miljoen euro en een nettowinst van 4,3 miljoen euro.

Wessanen heeft in de Nederlandse supermarkten en de eigen winkels voor gezonde voeding last van gedaalde volumes en gestegen grondstofkosten. De resultaten bij Frozen Foods bleven desondanks op peil. Supermarkten Europa noteerde een stijging van de kwartaalomzet van 57,5 miljoen euro naar 65,8 miljoen euro. De eigen voedingswinkels incasseerden een omzetdaling van 54,7 miljoen euro naar 48 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!