Modebranche slikt nieuwe omzetdaling

Mode- en schoenenretailers hebben hun omzet in het derde kwartaal van 2012 wederom zien dalen. Winkeliers in damesmode hadden te maken met een omzetdaling van 8,3 procent. Winkeliers in herenmode incasseerden een afname van 7,3 procent. Alleen schoenenretailers en winkels in baby- en kindermode zagen hun omzet met respectievelijk 0,3 en 2,6 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van CBW-Mitex.

Volgens voorzitter Jan Meerman is de daling vooral toe te schrijven aan het negatieve consumentenvertrouwen. “Het nieuwe kabinet zal er vanaf de eerste dag alles aan moeten doen om het consumentenvertrouwen te winnen”, aldus Meerman. “Zonder maatregelen om de binnenlandse economie te stabiliseren, ontbreekt het aan een basis voor herstel van consumentenvertrouwen en zullen de bestedingen niet stijgen."

Ook het milde herfstweer wordt als oorzaak gezien. Omdat de temperaturen in september prima waren, werd er amper herfstkleding verkocht.

Over de eerste negen maanden van dit jaar boekten moderetailers een omzetkrimp van 5,8 procent. Slechts 22 procent van de 17 duizend aangesloten winkels zou een omzetgroei hebben geboekt. Daaronder vallen vooral retailers in baby- en kindermode, aldus CBW-Mitex.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!