'Hbo-opleiding vereist voor supermarktpersoneel'

Supermarktmedewerkers moeten opgeleid worden op hbo-niveau. Personeel zonder een gerichte opleiding is niet meer van deze tijd. Dat zei Harrie ten Have, vice-voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), donderdag tijdens de CBL fooddag. Hij vindt deskundig personeel een must nu supermarkten groter zijn en zich met service moeten onderscheiden van concurrenten.

“Natuurlijk is de branche gefocust op prijs, dat is de consument in deze onzekere tijd nou ook eenmaal. Maar supermarkten zetten daarnaast het personeel in als wapen om zich te onderscheiden van de concurrent.”, aldus Ten Have. “Een gedegen opleiding is hierbij onontbeerlijk. We schatten dat de branche ongeveer 15 miljoen euro per jaar uitgeeft aan beroepsopleidingen voor haar medewerkers. Daarbij komen nog de investeringen in tijd van de cursist en organisatie en begeleiding door de leidinggevende.”

Dat supermarkten vandaag de dag steeds groter worden, vraagt volgens de vice-voorzitter om kaderpersoneel dat in staat is om leiding te geven aan een team van honderd mensen of meer. “Vroeger startte men een kruidenierswinkel met een mbo-diploma ondernemersvaardigheden op zak. Maar dit vergt een opleiding op hbo-niveau.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!