Brandboxx Almere op rand faillissement

Brandboxx Almere is het volgende slachtoffer van de economische crisis. Het inkoop- en informatiecentrum voor detaillisten uit de modebranche staat op de rand van de afgrond.

B&S Modecentrum Almere II, de verhuurder van het pand van Brandboxx in Almere, vroeg eerder deze maand al faillissement aan van Brandboxx en moederbedrijf TCN. Zij kunnen de huur van hun bedrijfsgebouw niet meer opbrengen. Vrijdag verleende de rechtbank surseance van betaling.

Volgens vastgoedontwikkelaar TCN zijn er structurele exploitatietekorten ontstaan door het huidige slechte economische klimaat, waardoor de huur niet meer opgebracht kon worden. Brandboxx en Almere kwamen onderling niet tot een oplossing, waarna faillissement werd aangevraagd. De curator beslist nu wat er gaat gebeuren. Het vastgoed is aan beleggers overgedragen.

Brondboxx verhuurt ruimtes aan merken waar retailers naartoe komen voor hun inkopen. In totaal huurt Brandbox Almere 35.000 vierkante meter beurs- en expositieruimte verdeeld over twee gebouwen van B&S. Het gebouw The Cube stond al vrijwel leeg, het andere gebouw The Dome huisvest in totaal 65 exposanten en wordt gebruikt voor evenementen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!