Chinese textielproducenten kampen door de verminderde koopkracht met een overschot aan inventaris. Dat schrijft Fashion United online. Door een verkeerde inschatting van de binnen- en buitenlandse vraag, is de export lager dan verwacht. “De situatie is sinds 2010 niet zo slecht geweest voor de textiel- en kledingindustrie”, aldus Xia Lingmin, vice voorzitter van de China National Textile and Apparel Council.
Hoewel katoenprijzen dit jaar met vijf procent zijn gedaald, vergeleken met vorig jaar, zijn de arbeidskosten op jaarbasis met vijftien tot twintig procent gestegen. Daarnaast stijgen ook de overige operationele en financieringskosten in China, waardoor productiekosten vijftien tot dertig procent hoger liggen dan in andere landen in Zuidoost Azië.
De ontwikkelingen zorgen voor dalende cijfers onder China’s grootste producenten. Zo zag Semir in de eerste helft van het jaar zijn winst dalen met ruim 43 procent. Shanghai Metersbonwe Fashion and Accessories zag zijn aandelen met 9,8 procent afnemen, als gevolg van een dubbel cijferige daling van de winst in het derde kwartaal.
Textielindustrie China voelt verminderde koopkracht
Gepubliceerd op 5 november 2012 om 00:00
Reacties 0