'Regeling voor uitstel belastingbetaling per direct'

De regeling om bedrijven uitstel van betaling te geven bij een openstaande belastingschuld moet vervroegd worden doorgevoerd. Dat bepleit brancheorganisatie CBW-Mitex. Ondernemers die knel zitten met hun betaling aan leveranciers of de bank krijgen zo extra lucht.

Voor een belastingschuld tot 20.000 euro kan vanaf 1 januari 2013 een betaling worden uitgesteld. Voorzitter Jan Meerman van de koepel voor ondernemers in mode, wonen, schoenen en sport is voor een directe invoerring van de maatregel uit het regeerakkoord van VVD en PvdA.

Meerman wijst voor zijn pleidooi naar het verlagen van de overdrachtsbelasting, 'die ook per direct werd ingevoerd'. "Dat gebeurde nog voordat het in de wet geregeld werd. Dus met dit voorstel moet dat ook kunnen", meent het bestuurslid.

Wanneer er wordt gewacht wordt onnodig op de rem getrapt, stelt de CWB-Mitex voorman. “Er is een meerderheid in de Tweede Kamer die akkoord gaat. De staatssecretaris van Financiën kan dus vooruitlopen op het officiële besluit en deze maatregel vandaag al invoeren. Een ondernemersgezind bewindspersoon pakt deze handschoen direct op”, aldus Meerman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!