Woondetaillist levert omzet in

De woonbranche heeft ook het derde kwartaal te maken gehad met een forse omzetkrimp. In het eerste halfjaar daalde de omzet al met 4,55 procent. In het derde kwartaal werd deze negatieve trend doorgezet met een omzetafname van 5,3 procent. Dat blijkt uit de Woonzakenmonitor III/2012 van Van Es Marketing Services.

Bijna zestig procent van alle woondetaillisten zag zijn omzet op jaarbasis dalen. Deze daling vond plaats in alle segmenten, maar speciaalzaken en woonzaken in het lage prijssegment moesten het meest inleveren. Zo zagen keukenzaken (-10,2 procent) en meubelzaken (-11,3 procent) in het derde kwartaal de omzet sterk afnemen. Ook verlichtingszaken (-7,3 procent), sanitairspeciaalzaken (-6,1 procent) en parketspeciaalzaken (-6,1 procent) draaiden een slecht kwartaal.

Het lage prijssegment werd geconfronteerd met een omzetdaling van 9,2 procent, tegenover een daling van 6,3 procent in het middensegment en een bescheiden afname van 1,2 procent in het hoge woonsegment. Het lage prijssegment deed het in het begin van de crisis relatief goed, maar heeft de afgelopen drie kwartalen forse dalingen geboekt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!