ShopRunner volgt Amazon Prime met afhaalpunten

De Amerikaanse bezorgdienst ShopRunner biedt consumenten de mogelijkheid om hun online bestelling bij één van de aangesloten winkels op te halen. ShopRunner treedt hiermee in de voetsporen van concurrent Amazon Prime.

Online shoppers betalen bij ShopRunner, net als bij Amazon Prime, een vast bedrag voor de bezorging van online bestellingen. Zij krijgen pakketjes van aangesloten webwinkels dan binnen twee dagen gratis thuisbezorgd. Hier is geen minimumbedrag aan verbonden.

De bezorgdienst heeft nu PickupPoints gelanceerd zodat consumenten niet per se thuis op hun pakketje hoeven wachten. Deze afhaalpunten bevinden zich vooral in aangesloten webwinkels, waaronder Toys ‘R’ Us, Olly Shoes, Lord & Taylor en PetSmart. Consumenten kunnen hun pakketje van PetSmart dus ook in de dichtstbijzijnde Toys ‘R’ Us winkel laten bezorgen. Voordeel hiervan is dat consumenten de winkel moeten betreden als zij hun bestelling ophalen, wat voor de winkel een omzetverhoging kan opleveren.

Dit is ook het geval bij de bezorgdienst van Amazon. De webwinkelgigant heeft afhaalkluisjes geplaatst in winkels van 7-Elen en Staples. Deze winkels zien het aantal bezoekers daardoor flink toenemen, wat het aantrekkelijk maakt voor retailers om zich bij de bezorgdiensten aan te sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!