'Groen licht Bleizo ontstellend besluit'

De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft groen licht gegeven voor de komst van het Factory Outlet Centrum Bleizo. CWB-Mitex is verbolgen over dat besluit. De brancheorganisatie vindt dat het bestuursorgaan met de toestemming voor een koopjescentrum op de grens van Zoetermeer en Lansingerland de belangen van de inwoners en van de detailhandel in de binnensteden op het spel zet.

De provincie eist dat de helft van het vloeroppervlak gevuld wordt met exclusieve outletartikelen uit het hoogsegment, om de concurrentie voor winkeliers in de omgeving tot een minimum te beperken. Hoewel de initiatiefnemers zelf aangaven dat ze daar de eerste tien jaar niet aan kunnen voldoen, gaf de provincie toch groen licht voor de plannen.

“Het is ontstellend te constateren dat de provincie de aantasting van de leefbaarheid van haar kernen door toenemende leegstand voor haar rekening neemt”, reageert de belangenorganisatie voor ondernemers in mode, wonen, schoenen en sport.

CBW-Mitex verwacht dat het geplande outletcentrum een standaard winkelcentrum wordt, waarvan bestaande winkels in Zoetermeer en Lansingerland de dupe worden.

Eerder sprak Detailhandel Nederland ook al haar zorgen uit over Bleizo. De organisatie verwacht dat het outletcentrum te kampen krijgt met forse leegstand. Het voorspelt de eerste vijf jaar tot tien jaar een leegstandspercentage van dertig procent.

Provinciale Staten nemen op 12 december een definitief besluit.

Eerder: 'Outletcentrum Bleizo gebouwd voor leegstand'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!