Winkelhuren stijgen alleen fors in Amsterdam

De Kalverstraat en de P.C. Hooftstraat zijn de enige A1-locaties in Nederland waar de winkelhuren fors zijn gestegen. Dat blijkt uit de ranglijst van ’s werelds duurste winkelstraten voor winkeliers, van onderzoeksbureau Cushman & Wakefield.

In de Kalverstraat stegen de huurprijzen tot juni 2012 met elf procent tot 2800 euro per vierkante meter. In de P.C. Hooftstraat ligt de gemiddelde huurprijs op tweeduizend euro per vierkante meter per jaar, ook een stijging van circa elf procent ten opzichte van een jaar eerder. Deze toename is toe te schrijven aan de groeiende interesse van internationale concerns voor Nederlandse A1-locaties. Ook De Demer in Eindhoven zag de huren stijgen, maar met 3,4 procent minder fors. Winkellocaties in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht zijn niet duurder dan voorheen.

Wereldwijd stegen de winkelhuren op toplocaties met 4,5 procent. Volgens de onderzoekers betalen winkeliers in  het Causeway Bay district in Hongkong het meest voor hun pand. Daar kost één vierkante meter gemiddeld 22.307 euro per vierkante meter. Nederland staat met de Amsterdamse Kalverstraat op de achttiende plek. De ranglijst telt per land één locatie mee. Het onderzoeksbureau heeft ook een aparte lijst van duurste winkellocaties samengesteld, waar wel meer dan één straat per land mee mag doen. Hongkong staat drie keer in deze lijst, New York vier keer en Tokio twee keer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!