Webverkopers eisen storingvrij iDEAL

Retailers willen garanties van banken over een storingvrije iDEAL. Regelmatige storingen van de online betaalmethode, wekken de ergernis van webwinkels.

Internetverkopers zien door storingen transacties mislukken en lopen daardoor omzet mis. Bovendien geven banken gebrekkige voorlichting aan consumenten zodra een storing zich voordoet, stelt Thuiswinkel.org.

De branchevereniging voor webwinkels wil daarom volgende maand ‘nieuwe afspraken met de banken vastleggen in een convenant’. Daarbij gaat het om afwikkeling van storingen, de gegarandeerde tijd dat iDEAL storingvrij moet zijn en over de onderhoud van het systeem. “Doe dat nou liever in het holst van de nacht”, stelt Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org voor.

Volgens ABN Amro is een convenant ‘wel erg prematuur’. Samen met andere banken bevestigt het in gesprek te zijn met Thuiswinkel.org, maar de bank is van mening dat wel degelijk veel middelen worde ingezet om te communiceren over storingen. Bijvoorbeeld via social media en hun eigen websites.

Ondertussen hebben vijf online retailers op eigen houtje een site opgezet waar iedereen op ieder moment van de dag kan checken of iDEAL in de lucht is. “De Rabobank heeft over de dagenlange storing (van afgelopen weekend, red.) slechts één tweetbericht de wereld in gestuurd”, zegt de beheerder van de site iDEAL-status.nl, die anoniem wil blijven. “Consument en webshophouder hebben het recht om te weten waar ze aan toe zijn. Dus als de banken het niet doen, doen we het zelf maar.”

De populariteit van iDEAL neemt desondanks toe. In oktober registreerde Currence, het bedrijf achter het betaalsysteem, met meer dan tien miljoen transacties een record.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!