Bol.com verkoopt via gespecialiseerde websites

Bol.com helpt website-eigenaren met een winkelwidget bij het creëren van een eigen webwinkel waarop zij producten van de etailer kunnen verkopen. Websitebeheerders kunnen kiezen om producten van bol.com aan te bieden die bij de content van hun website past.

Wie een website met informatie over baby’s heeft, kan bijvoorbeeld kiezen om het baby-assortiment en relevante boeken van bol.com op zijn site te verkopen. De bezoeker blijft op de website wanneer hij zijn bestelling plaatst, maar rekent wel af met zijn bol.com-account. Bol.com neemt vervolgens de verwerking, het voorraadbeheer en de afrekenmodules op zich. De websitebeheerder ontvangt een percentage van de omzet die via zijn pagina is gegenereerd.

De online gigant verwacht zijn afzetmarkt te kunnen vergroten door ook via andere websites te verkopen. “Veel eigenaren van websites zijn enorm goed in het ontwikkelen en publiceren van content”, aldus Michel Schaeffer, marketing directeur bij bol.com. “Ze trekken vaak grote aantallen geïnteresseerde bezoekers, maar kunnen hen niet het gemak van een webwinkel bieden.” De websites Ereaders.nl, Nickelodeon.nl, Zeelandnet.nl en Vetvrij.com openen op korte termijn een webwinkel met een bol.com-assortiment.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!