'Winkelcentrum ’t Loon sterfhuiscontructie’

Een jaar nadat een deel van het verzakte winkelcentrum ’t Loon in Heerlen werd afgebroken, is er nog weinig gedaan voor overgebleven winkeliers. De gemeente wacht nog op nieuwe plannen terwijl over schuldvraag en schadevergoeding nog geen besluit is gevallen. Dat blijkt uit een artikel in De Telegraaf.

Doordat onder meer de kapper, schoenen- en modezaken en een speelgoedwinkel zijn verdwenen, is er amper aanloop van winkelend publiek en kampen de overgebleven ondernemers met forse omzetverliezen. De beloofde nieuwe winkels zijn bovendien uitgebleven en de winkeliers zeggen in de krant dat er 'niets' voor hen is gedaan. “Dit voelt als een sterfhuiscontructie”, zegt de eigenaar van een brasserie.

Burgemeester Paul Depla van Heerlen noemt de ontstane situatie rond het winkelcentrum ‘heel erg triest’. Hij zegt dat de gemeente wel een noodfonds heeft gehad voor de getroffen winkeliers, en dat zij tijdelijk gebruik konden maken van de deeltijd-ww. “Maar voor de rest is het nu wachten op nieuwe plannen voor ’t Loon. Over schuldvraag en schadevergoeding is nog geen besluit gevallen", zegt de burgmeester. Depla vindt dat de gemeente wat dat betreft weinig valt te verwijten.

Winkelcentrum t Loon verzakte vorig jaar door breuken in de grondlaag, die waren ontstaan door mijnbouw in de jaren vijftig. Toen er scheuren werden ontdekt in de parkeergarage onder het winkelcentrum, werd het complex ontruimd en een deel van het centrum gesloopt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!