'Gratis parkeren oplossing voor crisis'

Parkeren in het centrum van Den Haag moet gratis worden tijdens de kerstperiode. Dat wil Richard de Mos, raadslid van de eenmansfractie Groep de Mos in Den Haag. Hij heeft een voorstel ingediend om betaald parkeren in winkelcentra tijdelijk op te heffen.

Daarmee denkt het voormalig Tweede Kamerlid van de PVV de oplossing te hebben voor de crisis in Den Haag. “Met het gratis kerstparkeren wil ik meer bezoekers naar Den Haag trekken”, legt De Mos uit aan PowNews. “Omdat ze dan in plaats van betaald parkeren, hier gratis kunnen parkeren, komen ze in Den Haag hun kerstinkopen doen.”

Eerder besloot de gemeente Zaltbommel in Gelderland al om parkeren voor de kerst-koopavonden gratis te maken. Met die maatregel hoopt de gemeente de winkeliers die het door de crisis erg moeilijk hebben een helpende hand te bieden. Ook in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk hoeven bezoekers de eerste drie uur niet te betalen. Volgens De Mos zijn die winkels daardoor erg populair onder Hagenaars. Hij hoopt dat het speciale kerstparkeren een jaarlijks ritueel wordt.

In het Groningse Haren werd een dergelijk voorstel eerder nog afgewezen. Een voorstel van lokale politieke partijen CDA en Gezond Verstand Haren om tijdens de feestmaand een aantal dagen gratis parkeren toe te staan, is afgewezen door de andere raadsfracties. De twee partijen wilden de winkeliers in Haren een steuntje in de rug geven na de Facebook-rellen in september, waarbij onder meer een Albert Heijn-vestiging werd vernield en geplunderd. De totale schade in het dorp liep op tot bijna 400.000 euro.

Eerder: Gratis parkeren in Haren van de baan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!