China treedt hard op tegen valse Crocs

Rechtbanken in Shanghai en Dongguan hebben forse straffen opgelegd aan makers van nep-Crocs. Achttien Chinezen kregen een celstraf van 46 jaar en moeten 2,8 miljoen yuan (376 duizend euro) per persoon betalen, omdat zij zich schuldig hadden gemaakt aan grootschalige productie en distributie van valse Crocs. De autoriteiten namen 128.727 paar valse Crocs in beslag, goed voor een bedrag van zestig miljoen yuan (7,4 miljoen euro).

Crocs zegt blij te zijn met de veroordeling van de groep Chinezen, die al eerder dit jaar plaats vond maar onlangs uitkwam. Het Amerikaanse merk ziet de lange celstraffen en zware boetes als een teken dat de Chinese autoriteiten de bestrijding van namaakproducten zeer belangrijk vinden. “We tolereren niet dat vervalsers ons merk in diskrediet brengen”, zeg chief legal Dan Hart. “Crocs blijft samenwerken met de autoriteiten om een ieder te te vervolgen die het merk, onze ontwerpen of intellectueel eigendom zonder toestemming gebruikt."

De Chineze autoriteiten meldden dat er tot september van dit jaar in totaal zeshonderdduizend paar valse Crocs in beslag zijn genomen in fabrieken en bij douanecontroles. Daarvoor zijn in totaal 35 rechtszaken aangespannen.

De namaakmarkt in Crocs is niet voor niets zo groot in Azië. De schoenen zijn er behoorlijk populair. Crocs boekte in het derde kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging van 11,3 procent in Azië, tot een bedrag van 123,7 miljoen dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!