New Babylon drie modemerken rijker

New Babylon Shops & Restaurants in Den Haag is weer drie winkels rijker. Het Deense kledingconcern Bestseller wil haar modemerken VERO MODA, ONLY en JACK&JONES vestigen in het winkelcentrum dat opent in september 2013.

In New Babylon komt een mix van mode, lichaamsverzorging, gezondheid, en ook horeca, een supermarkt en services. De hotspot, waar beleving hoog in het vaandel komt te staan, ligt naast station Den Haag Centraal, waar dagelijks 190.000 mensen in- en uitlopen. Inmiddels is met een groot aantal partijen overeenkomsten gesloten. Onder meer Spar, Adidas, G-Star, Mango, Coffee Company, Greenbean, Simit Sarayi, AKO, De Buren en Sixt gaan zich in de shopping mall vestigen. Ook vertrouwde partijen uit het oude winkelcentrum keren terug naar New Babylon. Dit zijn onder meer het Brabants Lederwarenhuis, Dungelmann, Sarinah en De Tuinen.

Voor Bas Maingay, bestuurder Babylon Den Haag is het een teken dat steeds meer retailers en horecaondernemers de grote aantrekkingskracht van een high traffic locatie zoals New Babylon onderkennen. “De winkel komt naar de klant toe”, merkt hij op. “Dat zie je aan de groei van de retail, horeca en services op onder meer ov-knooppunten, luchthavens en tankstations. Belangrijk is te realiseren dat de klant tegenwoordig geen genoegen neemt met een basisaanbod, maar meer verlangt. Daarnaast spelen sfeer, beleving en dienstverlening een steeds belangrijkere rol.”

RetailTrends volgt de ontwikkelingen van New Babylon op de voet. In RetailTrends nummer zes en nummer tien van dit jaar was er uitgebreid aandacht voor een onderzoek van adviesbureau Senta, waarin de toekomstige, potentiële bezoekers van het winkelcentrum in kaart werden gebracht. Daaruit bleek dat er naast mustshoppers, ook veel lustshoppers zijn te verwachten in New Babylon. 82 procent van de toeristen en dagjesmensen gaf aan New Babylon te willen bezoeken.

Klik hier voor een (proef)abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!