Breukhoven nuanceert zijn 'vertrek'

Oprichter en grootaandeelhouder Hans Breukhoven ontkent de geruchten dat hij afscheid neemt van Free Record Shop. “Het verhaal dat ik stop, klopt helemaal niet. In principe blijf ik overal bij betrokken, alleen wel met iets meer afstand”, zegt Breukhoven in een interview met Entertainment Business.

Breukhoven maakte in oktober bekend te stoppen als ceo bij de entertainmentketen. Hij werd direct opgevolgd door Herman Hovestad, die voorheen directieposten bekleedde bij Syntens, Thieme en Dell Europa. Breukhoven meldde toen al niet helemaal uit beeld te verdwijnen bij de entertainmentketen, maar desondanks leidde dit tot speculaties over een definitief vertrek. Zoals eerder vermeld blijft Breukhoven sowieso aan als voorzitter van de raad van bestuur en richt hij zich vooral op ontwikkeling, vastgoed en strategie.

Free Record Shop kampt met een krimpende entertainmentmarkt en concurrentie van digitale producten. Hoewel de holding een gezond bedrijf is met een sterk eigen vermogen, daalde de omzet in drie jaar van 380 miljoen naar 260 miljoen euro. Vorig jaar werd daarom het kantoor in België gesloten en hield muziekwinkel Fame op met bestaan.

Een herstructurering en een wijziging van het assortiment moeten ervoor zorgen dat Free Record Shop in 2014 weer winstcijfers realiseert. Zo gaat het concern meer kleine elektronica verkopen en worden er veertig winkels gesloten waarvan een deel Game Mania wordt.

Eerder: Hans Breukhoven stopt als ceo Free Record Shop, Saneren onvermijdelijk bij FRS en ‘Free Record Shop in 2014 weer winstgevend’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!