Internationale retailers nemen de tijd in India

Internationale retailers gaan zich dit jaar in India focussen op overleg en onderzoek. Hoewel de Indiase overheid directe investeringen vanuit het buitenland in multi-brand ketens heeft toegestaan, zullen veel bedrijven de resultaten van de verkiezingen, die in 2014 plaatsvinden, afwachten voordat ze grote stappen zetten. Dat verwacht Rediff.com.

Grote namen als Walmart, Carrefour en Tesco voelen de politieke weerstand in hun nek hijgen. De oppositie is het niet eens met de investeringen van buitenaf en heeft al geprobeerd een stokje te steken voor de wet. Daarnaast wordt er door de ketens, die zich al hebben gevestigd in India, gewaakt voor mogelijke corruptie.

“Walmart heeft de mogelijkheid en bereidheid op welke manier dan ook te investeringen in India. We zijn ons ervan bewust dat het geen korte termijn investeringen zijn. Het is een marathon en we nemen de tijd om onze investeringen te laten groeien”, aldus Raj Jain, directeur van Walmart India.

De Zweedse meubelgigant IKEA staat daarentegen op het punt om een eerste winkel te openen. De retailer wil zijn internationale verkoopmodel overbrengen naar India en zich de komende jaren in totaal op 25 plaatsen vestigen, goed voor een investering van zo’n anderhalf miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!