Schoenenreus verkeert in financiële problemen en heeft donderdag uitstel van betaling gekregen van de rechter. Dat heeft bewindvoerder Geurt te Biesebeek van het advocatenkantoor Aben & Slag Advocaten bekendgemaakt.
Volgens de bewindvoerder heeft de schoenenketen last van een teruglopende omzet. Hij wijt dit aan de eurocrisis, de concurrentie van online winkels en een teruglopend consumentenvertrouwen.
Schoenenreus is een van de grootste ketens van schoenenwinkels. Onder het concern vallen ruim tweehonderd filialen in Nederland en België en een webshop. In totaal heeft Schoenenreus ongeveer 1500 werknemers. De winkels en de online shop blijven voorlopig gewoon open. Of, en in welke vorm de activiteiten van de Schoenenreus kunnen worden voortgezet wordt nu onderzocht door de bewindvoerder. Mogelijk gebeurt dat via een doorstart. De schoenenketen was donderdag zelf niet bereikbaar voor commentaar.
Schoenenreus werd in 1969 opgericht en is vooral door overnames uitgegroeid tot één van de grootste schoenenketens van Nederland. Zo nam het in 1983 Schoenkoning over, vier jaar later lijfde het Shoemax in en in 1996 volgde Schoenexpres. De eerste Belgische winkel werd in 2003 geopend. In 2011 behaalde het concern een omzet van ruim tachtig miljoen euro. De onderneming verkoopt jaarlijks meer dan 6,8 miljoen paar schoeisel en ruim 3,2 miljoen stuks kleding en accessoires
Oud-eigenaar Rene de Vroomen verkocht Schoenenreus in 2007 aan investeringsmaatschappij European Retail Shoe Company. De nieuwe eigenaren van het bedrijf werden vorig jaar uitgekocht door huidig Schoenenreus-directeur René de Lege, oud-directeur Paul Schouwenaar van Zeeman en Eric Companje, die betrokken was bij de verkoop van Bakker Bart.
Reacties 0