'Winkels moeten zelf overvalbeelden analyseren'

Om de politie te ontlasten moeten winkeliers voortaan zelf de camerabeelden van winkelinbraken gaan analyseren. Dat gaat Detailhandel Nederland voorstellen aan de Nationale Politietop.

“Zie het als een handreiking aan de politie”, verklaart secretaris winkelcriminaliteit Jelger Zee van Detailhandel Nederland de actie. “Maar daar moet wel de garantie tegenover staan dat de recherche serieus werk maakt van de opsporing.”

“Als winkeliers of professionele beveiligingsdiensten na een inbraak zelf het beeldmateriaal doorspitten, schuif je niet alles op het bordje van de politie”, stelt Detailhandel Nederland. “Hierin willen wij als grootste winkeliersorganisatie graag een eerste stap zetten en investeren.”

Volgens de brancheorganisatie maken winkeliers zich steeds meer zorgen over het toenemend aantal berovingen door Oost-Europese bendes. “Zij bezorgden de detailhandel het afgelopen jaar een schadepost van ongeveer tachtig miljoen euro, een kwart van het totaal aan braakschade inclusief de waarde van de ontvreemde spullen”, stelt Zee.

De secretaris winkelcriminaliteit meent dat het vooral handig zou zijn als de videobeelden van rondtrekkende inbrekersbendes en hun werkwijze per vestiging met elkaar vergeleken kunnen worden. “Vooral bij de grotere over het land verspreide winkelketens kan dat voor de politie cruciale informatie en misschien wel dé ultieme match opleveren”, hoopt Zee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!