Helmond zet plan winkelcentrum door

De gemeente Helmond blijft geloven in de bouw van een groot nieuw winkelcentrum. Dat zegt wethouder Yvonne van Mierlo (VVD) namens haar zieke collega Peter Tielemans tegen Wegener Media. Dit ondanks dat het huidige winkelcentrum van Helmond met veel leegstand kampt, en de markt volgens de provincie drastisch is veranderd sinds de plannen in 2003 gemaakt werden.

De gemeente Helmond besloot in 2003 tot een grote uitbreiding van het centrum om meer winkelend publiek naar de Brabantse stad te trekken. Op dit moment laten mensen de stad veelal links liggen en winkelen ze in Eindhoven, Den Bosch of Uden. Helmonders doen dat zelf ook. Meer aanbod in Helmond zou vanzelf meer vraag scheppen, was de gedachte van het plan.

Ondertussen sprak de provincie haar zorg uit over het plan omdat er volgens haar door ontwikkelingen op internet en de economische crisis veel is veranderd. "We begrijpen de zorgen van de provincie. We negeren het signaal zeker niet, en zullen voorzichtig zijn”, reageert Van Mierlo. “Er wordt ook pas gebouwd als er genoeg zekerheden zijn over de invulling van de winkelruimtes."

Inmiddels ligt er een nieuwe plan waarin internet een belangrijke rol moet gaan spelen. Wethouder Tielemans verklaarde al eerder dat hij met de ontwikkelaars dichtbij een akkoord is over verkoop van de grond. Investeerder Foruminvest heeft echter aangegeven eerst grote trekkers als V&D en Media Markt te willen strikken. Het is nog onbekend of dat al is gebeurd. 

Van Mierlo: "Wij zijn er natuurlijk ook alert op, niet te gaan bouwen voor leegstand. Daarom is het oorspronkelijke plan ook al afgeschaald. Vooralsnog willen we onze ambitie waarmaken. Dat zijn we verplicht aan onze burgers. Een compleet winkelcentrum voor de Peel, dat is het idee." De bouw daarvan zou medio 2014 moeten beginnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!