Autoverkoop Europa naar dieptepunt

De verkoop van personenauto’s in Europa is in 2012 met 8,2 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA. In totaal werden er 12.053.904 nieuwe voertuigen geregistreerd, het laagste aantal in zeventien jaar.

Het aantal geregistreerde auto’s daalde in december met meer dan zestien procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de sterkste krimp sinds twee jaar. In Nederland daalde de autoverkoop in 2012 met 9,6 procent. Er werden in totaal 502.528 nieuwe auto's geregistreerd. In december steeg de verkoop nog wel met 6,2 procent op jaarbasis.

Op de belangrijkste automarkten vielen de grootste klappen in 2012 in Frankrijk en Italië. Bij de Fransen werden minder dan twee miljoen auto's verkocht en is er sprake van een krimp van 13,9 procent. Bij de Italianen daalde de verkoop met 19,9 procent naar iets meer dan 1,4 miljoen auto’s. Het Verenigd Koninkrijk noteerde als een van de weinige grote landen een groei over 2012. Daar steeg de verkoop met 5,3 procent tot ruim twee miljoen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!