La Place is van de tien grootste restaurantketens in Nederland het meest duurzaam. Dat blijkt uit onderzoek van merkenvergelijker Rank a Brand.
De restaurantketen is de enige die een zogenaamd B-label kreeg uitgereikt. Subway, McDonalds, Burger King en van der Valk volgen met een D-label. KFC, AC restaurants, Pizza Hut, Domino’s en New York Pizza, voldoen volgens Rank a Brand niet aan de minimumcriteria en werden bestempeld met een negatief koopadvies.
La Place onderscheidt zich vooral van andere ketens door onder meer het gebruik van biologische zuivel, diervriendelijk vlees en eieren. Alle koffie, thee, cacao en bananen zijn daarnaast fairtrade-gecertificeerd of biologisch. Ook biedt La Place als enige restaurantketen standaard kraanwater aan en heeft een beleid voor de verkoop van meer duurzame frisdranken.
Ondanks de tegenvallende scores van de helft van de restaurantketens constateert oprichter Niels Oskam van Rank a Brand dat de eerste stappen richting duurzaamheid zijn gezet. Al valt er volgens hem voor de ketens nog veel te winnen, bijvoorbeeld door het verminderen van de CO2-uitstoot, voedselverspilling en afval.
Reacties 0