‘Google Wallet wordt nieuwe pinnen'

Amerikaanse retailers verwachten dat Google Wallet de standaard wordt in mobiel betalen. Dit blijkt uit een onderzoek van de National Retail Federation onder 225 retailers. De ondervraagde retailers hebben veel minder vertrouwen in PayPal en de EMV-chip.

Meer dan de helft verwacht dat Google de markt gaat domineren. Een kwart verwacht dat PayPal nog een rol gaat spelen en slechts vier procent ziet wat in het project ISIS, een initiatief van de telecomoperators in de Verenigde Staten. Het onderzoek toont verder dat 43 procent van de winkeliers de privacy van hun klanten bij het gebruik van mobiel betalen als groot risico ziet. Een kwart van de winkelketens maakt zich druk over het toenemen van fraude.

Uit onderzoek van ACI Worldwide blijkt dat de in Europa populaire EMV-standaard, een chip op een betaalpas met bijbehorende pincode, weinig populair is in de Verenigde Staten. 56 procent van de retailers geeft aan onvoorbereid te zijn op het gebruik van EMV.

De EMV-chip wordt in Europa gebruikt als vervanging voor de makkelijk skimbare magneetstrip. Hiermee wordt fraude teruggedrongen. Criminele bendes gebruiken geskimde passen vooralsnog in landen waar de magneetstrip nog steeds wordt uitgelezen, zoals de Verenigde Staten. Hierdoor voelen Nederlandse banken zich verplicht tot het blokkeren van bankpassen voor gebruik buiten Europa. Dit zogenaamde GeoBlocking moet volgens Europol standaard gedaan worden door Europese banken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!