De zestig winkels die na het faillissement van textielformule Henk een doorstart maakten, gaan de recessie overleven. Dat stelt Bob Treffers, sinds oktober 2012 statutair directeur van Henk, in Het Financieele Dagblad. Volgens Treffers lopen de verkopen in de winkels goed. “We liggen op budget.”
De nieuwe directeur is optimistisch over de kansen van de kledingketen. “Wij hebben een collectie die voor zestig procent niet op modetrends is gericht. Denk aan artikelen als sokken en ondergoed. Die blijven ook in de recessie gewild”, meent Treffers. Hij verwacht dit jaar een omzet van achttien miljoen euro. Dat is tien procent minder dan in 2012, toen Henk nog 103 vestigingen telde. “We voorzien een resultaat voor afschrijvingen van ruim vijf ton.”
De textielwinkelketen werd 35 jaar geleden opgericht door Henk ten Hoor. Het concern wilde groeien naar honderd tot 150 vestigingen, maar Ten Hoor bleek financieel niet in staat bij te sturen toen de winkelinkomsten zwaar tegenvielen. Op het moment dat de keten 103 winkels telde, werd Henk in oktober 2012 failliet verklaard.
Investeerder Ronald Verheij, kocht daarna zestig van de 103 winkels van de curator. Rabobank financierde de doorstart, omdat de bank volgens Treffers ‘ook wel zag dat de overgebleven winkels weer gezond konden worden’. Desondanks verloren ruim tweehonderd werknemers hun baan, ook vanwege drastische krimp van het hoofdkantoor en het magazijn.
In de overgebleven winkels van Henk zijn geen grote veranderingen te zien. Wel zal de collectie vaker worden vernieuwd, zegt Treffers. “Vroeger hadden we twee seizoenen. Nu moet er elke zes weken iets nieuws zijn. De klant moet worden verrast, dan komt hij vaker terug naar onze winkel.”
Reacties 0