Vakbonden kritisch op Amazon

De werkomstandigheden bij Amazon worden nauwlettend in de gaten gehouden door de Nederlandse vakbonden. De etailgigant zou zijn werknemers in Groot-Brittannië en Duitsland opzadelen met lage lonen, krappe lunchtijden, enorme loopafstanden in het distributiecentrum en snelle inruil van vaste voor tijdelijke krachten.

FNV Bondgenoten vreest dat dit ook het geval zal zijn als Amazon zijn Nederlandse webwinkel en mogelijk een groot distributiecentrum opent.”We zijn absoluut niet blij met deze werkomstandigheden en flexcontracten”, stelt de woordvoerder van FNV Bondgenoten. “Daar willen we in Nederland voor waken.”

Werknemers van Amazon verdienen in Groot-Brittannië en Duitsland gemiddeld 9,36 euro per uur. “Een loon dat twintig procent onder het gemiddelde in de branche ligt”, stelt FNV. Daarnaast moet personeel door scanners lopen om te voorkomen dat ze stelen en treedt de leiding hard op wanneer werknemers onderling praten. Amazon geeft in Groot-Brittannië toe dat sommige werknemers in het distributiecentrum tussen de dertien en 23 kilometer per dag lopen. Amazon heeft niet op de andere beschuldigingen gereageerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!