Ook paardenvlees bij AH

Het paardenvleesschandaal treft ook Albert Heijn. In het huismerk Euro Shopper van de supermarktketen is paardenvlees aangetroffen terwijl dit niet op het etiket stond vermeld. Dat heeft Albert Heijn woensdag zelf bekendgemaakt. Uit voorzorg was het product afgelopen vrijdag al uit de winkels gehaald.

Eerder werd al bekend dat supermarktketens PLUS, Boni, Coop en Nettorama mogelijk diepvrieslasagne van het merk Primafost hebben verkocht waarin ten onrechte paardenvlees is verwerkt. Paardenvlees mag in Nederland gewoon verkocht worden, mits dat duidelijk op de verpakking staat. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit gaf maandag aan het vlees in Nederland te willen onderzoeken omdat er ‘aanwijzingen zijn dat het paardenvlees zou bevatten’.

De toezichthouder vermoedt dit naar aanleiding van het paardenvleesschandaal in Groot-Brittannië en Frankrijk, waar supermarkten diepvriesmaaltijden bleken te verkopen die dertig tot honderd procent paardenvlees bevatten, terwijl het product volgens de verpakking volledig uit rundvlees bestond.

Twee Nederlanders worden inmiddels genoemd als spil in het paardenvleesschandaal. Een van hen is Jan F., die eerder al veroordeeld werd voor ‘vleesfraude’ nadat hij in Frankrijk paardenvlees verkocht als halal geslacht rundvlees uit Nederland. Ook Hans W. van vleesopslag Nemijtek in Breda wordt verdacht.

Britse consumenten zijn door het paardenvleesschandaal behoorlijk nieuwsgierig geworden naar de smaak van het vlees. Volgens vleesspecialist Exotic Meats is de vraag naar paardenvlees sinds 15 januari vertienvoudigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!