'Computerspeciaalzaak iets beter dan elektronicawinkel'

Consumenten zijn een fractie meer tevreden over computerspeciaalzaken dan over elektronicawinkels. Dat blijkt uit cijfers van het consumentenplatform wugly.nl, gepubliceerd in het februarinummer van RetailTrends.

Het verschil tussen beide branches was de afgelopen vijftien maanden nihil, toch waren de prestaties van de computerspeciaalzaken licht beter in de meeste maanden. Vooral in mei en oktober scoorden de computerwinkels beter. Daarentegen werden elektronicazaken beter beoordeeld in juni.

Opvallend is dat de winkels in beide branches in december en januari aanzienlijk slechter presteren dan de maanden ervoor. Zowel in 2011 als 2012 scoren de winkels in november zeer goed, maar is de score in de daarop volgende maand meer dan een halve punt lager. Afgelopen jaar krabbelden beide branches op met als hoogste score een 8,3 in oktober en november voor zowel de computerspeciaalzaken als de elektronicawinkels.

De elektronica- en computerspeciaalzaken zijn beoordeeld op de onderdelen prijs/kwaliteit, assortiment, aanbiedingen, prijsniveau, personeel en service. Consumenten zijn het minst tevreden over de prijsaspecten: met name over het prijsniveau is zij kritisch. In het najaar van 2012 was de consument zeer te spreken over het personeel en de service in beide branches. Maar net als in 2011 viel deze score in de laatste maand van het jaar zeer tegen.

Bekijk de complete cijfers in de rubriek RetailReview in RetailTrends 2. Daarin worden elke maand retailformules belicht die door consumenten zijn beoordeeld op wugly.nl. Klik hier voor een abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!