'Bloemenwinkels niet opgewassen tegen supermarktketens'

Bloemenexporteurs zijn niet opgewassen tegen het bloemenassortiment van grote supermarktketens. Dat stelt Het Financieele Dagblad naar aanleiding van de uitstel van betaling die bloemenleverancier Ciccolella noodgedwongen aan heeft moeten vragen. De onderneming is met een jaaromzet van 240 miljoen euro een van de grootste in de sector, maar staat op omvallen. 

"De traditionele bloemisten verdwijnen in Europa. Daarnaast betalen de grote klanten steeds minder. Ook omdat de consument steeds meer gewend raakt aan stuntprijzen. Een bosje rozen voor 1,99 euro is nauwelijks winstgevend, maar dat zijn wel de prijzen die worden afgedwongen", aldus Atze Bosma van Florimex.

Een ander groot probleem is de moeite die bloemenwinkels hebben met het vernieuwen van het logistieke beleid. Ook wordt er weinig geïnnoveerd binnen het assortiment. Daarbij komen nog de betalingsproblemen bij een aantal Zuid-Europese klanten en de ongunstige koers van de euro ten opzichte van het pond.

Ciccolella, dat zo'n driehonderd werknemers telt, gaat gebukt onder een schuldenlast van vijftig miljoen euro. In totaal is de Nederlandse bloemensector goed voor zo'n 5,4 miljard euro aan exportwaarde en is het met circa zevenhonderd veelal kleine bedrijven behoorlijk versnipperd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!