Banken zetten in op mobiel betalen

Klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen nog dit jaar aan de kassa van winkels met hun mobieltjes afrekenen. Dat hebben de drie grootbanken woensdag bekendgemaakt. De betalingsmogelijkheid per smartphone wordt deze zomer geïntroduceerd in Leiden onder duizend proefpersonen. Later wordt mobiel betalen verder uitgerold in Nederland.

Het initiatief is een reactie op de toename van het aantal consumenten met een mobiele telefoon met NFC-mogelijkheden (Near Field Communication). “Dat betekent dat zij de mobiele telefoon kunnen gebruiken voor het betalen aan de kassa", zien de banken mogelijkheden. "Gemak en snelheid zijn daarbij de grootste voordelen voor de consument en winkelier."

“Consumenten hebben hun telefoon altijd bij zich en mobiel betalen voor kleine bedragen gaat vaak sneller dan betalen met contant geld of het huidige pinnen. Winkeliers hebben voordeel van de snelheid van betalen. Zij kunnen meer klanten helpen in kortere tijd. Daarnaast neemt hiermee het gebruik van contant geld verder af, waardoor de veiligheid en efficiency voor winkelier en consument toeneemt.” De veiligheid van de betaling is volgens de banken vergelijkbaar met het huidige pinnen.

De consument rekent af door de mobiele telefoon die geschikt is voor mobiel betalen tegen een contactloze betaalautomaat te houden. Lage bedragen kunnen direct worden afgeschreven van de bankrekening van de klant, voor bedragen boven 25 euro is een pincode verplicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!