Tilburg: toch iedere week koopzondag

Winkels in Tilburg mogen vanaf dit weekend weer iedere zondag legaal hun deuren openen. Dat heeft een woordvoerder van wethouder Erik de Ridder gezegd tegenover Nu.nl.

Donderdagavond komt de Tilburgse raad in een speciale zitting bijeen om een nieuwe winkeltijdenverordening vast te leggen. Hierna besluit het college van B en W hoe de koopzondagen voortaan ingezet zullen worden. Het nieuwe besluit kan dan op tijd worden gepubliceerd, legde de woordvoerder uit.

Tilburg was de eerste stad in Brabant waar winkels iedere zondag open mochten. In januari kwam het college van beroep voor het bedrijfsleven echter terug op die beslissing. Dit naar aanleiding van een rechtszaak van winkeliers, via de Stichting tegen Verruiming Zondagopenstelling. Desondanks bleven tientallen winkels hun deuren openen.

De gemeente Tilburg wil, tot het besluit van de Eerste Kamer om gemeenten meer ruimte te geven om zelf te beslissen hoe de openingstijden ingevuld worden, winkeliers zoveel mogelijk koopzondagen bieden.

Eerder: Boete dreigt voor winkeliers Tilburg

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!