Krachtenbundeling tegen komst retailpark Steenwijk

Het te realiseren retailpark Focus-U-Park langs de A32 bij Steenwijk ligt onder vuur. Winkeliersverenigingen uit Meppel, Steenwijk, Wolvega, Heerenveen en Vledder hebben onder aanvoering van de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel de handen ineengeslagen tegen de komst van het winkelcentrum waar onder meer een Jumbo Foodmarkt moet komen.

“Dit is een ontwikkeling die de gemeente- en provinciegrenzen ver te buiten gaat”, stelt Janko Lolkema, regiomanager van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland in de Steenwijker Courant. “Naast de winkeliers- en ondernemersverenigingen zullen de gemeenten Meppel, Heerenveen, Weststellingwerf en de provincie Friesland een brandbrief over deze ongewenste ontwikkeling naar Steenwijkerland en de provincie Overijssel sturen.”

De komst van het retailpark heeft volgens Jan Meijer van de Meppeler Handelsvereniging geen enkele meerwaarde voor de huidige ondernemers in de regio, integendeel. “Er wordt uitgegaan van een ruime straal rondom Steenwijk om klanten te trekken. De hypermarkt heeft voor nabijgelegen winkelcentra een aanzuigende werking en biedt dus directe concurrentie voor de Meppeler binnenstad.”

De stichting Steenwijk Vestingstad staat niet per definitie negatief tegenover de komst van een hypermarkt. “Als de winkelbezetting een aanvulling is voor de binnenstad van Steenwijk, dan heeft de hypermarkt een meerwaarde. Maar de huidige plannen laten zien dat de hypermarkt geen toegevoegde waarde heeft”, legt voorzitter Joost Landman uit. “Voor zover nu bekend is, zal een deel van de invulling bestaan uit winkels die hetzij in de binnenstad zitten hetzij in de binnenstad thuishoren.”

Eerder: 'Tweede mega-Jumbo bij Steenwijk'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!