Oad sluit tientallen reisbureaus

De Oad Groep gaat de komende anderhalf jaar ‘tientallen’ Globe Reisbureaus sluiten. Dat heeft topman Julius ter Haar bekendgemaakt tegenover TravMagazine. Als gevolg van de afslanking verdwijnt vijftien procent van de banen. In totaal moeten ongeveer 190 van de veertienhonderd werknemers afvloeien, daarvan gaan 95 banen op de reisbureaus verloren.

Om hoeveel reisbureaus het precies gaat is niet bekend. Wel is duidelijk dat de reisorganisatie haar pijlen voortaan richt op de online verkoop van reizen. “Oad schakelt versneld over op internetverkoop. Daar hoort een nieuwe organisatie bij”, legt Ter Haar de reorganisatie uit. Om die reden heeft het reisbureau OadXL.nl gelanceerd, waar consumenten zelf hun reis kunnen samenstellen.”Daar gaan we meer aanbod in stoppen. Ook kan men bijvoorbeeld losse tickets boeken", aldus Ter Haar.

Oad had in 2012 nog een omzet van 750 miljoen euro. Het familiebedrijf heeft 175 reisbureaus en 180 touringcars. De ontslagen vallen zowel in de Globe Reisbureaus als op het Oad-hoofdkantoor in Holten en bij het busbedrijf in Goor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!