Kamervragen over deeltijdleveringen

D66 en VVD hebben Kamervragen gesteld over de bedenktijd die consumenten krijgen bij deelleveringen. Dit deden zij naar aanleiding van een onlangs ingevoerde wetswijziging die bepaalt dat de bedenktijd van klanten pas in gaat zodra het laatste product van een serie artikelen geleverd worden. De nieuwe Europese Richtlijn Consumentenrechten in Nederland geldt ook wanneer de producten niets met elkaar te maken hebben.

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org. maakt zich al langer druk over de nieuwe wet. De organisatie vindt het een ‘ondoordachte regel’. “Als zaken letterlijk niets met elkaar te maken hebben, moeten ze niet via het herroepingsrecht toch met elkaar verbonden worden,” zegt Martijn Hos van Thuiswinkel.org. Volgens hem ligt de oplossing in Brussel, waar de materieelrechtelijke fout zou zijn begaan.

Thuiswinkel.org hekelt ook de bijbehorende nieuwe regel die webwinkels bij herroeping dwingt om terug te betalen voordat de teruggezonden artikelen zijn ontvangen. Volgens de brancheorganisatie is dit een zo mogelijk nog kwalijkere regel.

Thuiswinkel.org stelde de onderwerpen vorig jaar al aan de kaak bij haar Europese vereniging, Ecommerce Europe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!