'Aantal cashloze winkels valt mee'

De tijd dat winkels helemaal geen cash meer aannemen is nog lang niet gekomen. Dat stelt Detailhandel Nederland in een reactie op de waarschuwing van De Nederlandsche Bank voor het totaal uitbannen van contant geld. De winkeliersorganisatie ‘verbaast’ zich over de drukte die DNB vorige week maakte in het jaarverslag over ‘het op grote schaal weigeren van contant geld’.

“Het aantal winkels dat geen contant geld meer aanneemt is op de vingers van één hand te tellen“, stelt een woordvoerder van de winkeliersorganisatie tegenover Het Parool. “Het zijn echt uitzonderingen. Het zijn alleen de winkels die het vanaf het begin af aan hebben gedaan, omdat ze het lastig vinden of gevaarlijk en er onder hun klantenkring niet bang voor hoeven zijn dat klanten zeggen: ‘dan hoeft het voor mij niet’. Nee, de tijd dat winkels helemaal geen cash aannemen gaan jij en ik niet meemaken.”

Rond 2010 leek het een trend te worden om winkels geheel cashvrij te maken. Zo zwoeren supermarktketen Marqt en wijnwinkels van Grape District het gebruik van cash af. Maar die trend heeft niet doorgezet, stelt Detailhandel Nederland. Wel constateert de belangenvereniging dat het aantal pin-only kassa’s in winkels toeneemt. In totaal zijn er nu 2500 tot 3000 kassa’s in Nederland waar alleen met de pinpas kan worden afgerekend.

Eerder: DNB: cashloze winkels geen goed idee

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!