Selexyz stelt opening 'superwinkel' uit

Boekhandelsketen Selexyz De Slegte heeft de opening van haar ‘boekhandel van de toekomst’ in Utrecht uitgesteld. De winkel die met veel bombarie in november werd aangekondigd moest in april de deuren openen, maar de keten onderhandelt nog met de gemeente over de huur van het pand. Daarom wordt de opening uitgesteld tot na de zomer.

“Het huurcontract loopt nog vijf jaar, maar als we miljoenen gaan investeren in die winkel willen we een overeenkomst voor langere tijd”, zegt directeur Paul Dumas in Het Financieele Dagblad. Bovendien wil de winkelketen wachten op een besluit over de naastgelegen centrale bibliotheek van Utrecht. Wanneer deze vertrekt, wil Dumas een deel van dat pand bij de superwinkel trekken. “Van bijna duizend vierkante meter willen we uitbreiden naar 1300 tot 1500 vierkante meter.”

Ook neemt Selexyz De Slegte meer tijd om de vele technologische snufjes waarmee het pand wordt uitgerust, te testen. Dumas meldde in november al dat de flagshipstore meer publiek wil trekken met deze internetsnufjes en met theater. “Daar moet de hele wereld naar komen kijken”, zei hij destijds in de hoop dat de winkel voor een verdubbeling van de omzet gaat zorgen.

Dumas meldde tevens dat de keten nog wel voor de zomer met een nieuwe merknaam komt. De boekwinkels van De Slegte en Selexyz werden in het najaar voorzien van een tijdelijk logo: een vraagteken. Dat stond symbool staat voor de dialoog die werd gevoerd met de consument van boeken en tijdschriften om 'de meest innovatieve retailformule van Europa te ontwikkelen'.

Eerder: Tijdelijk logo Selexyz De Slegte: ?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!